Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2016 14:58 - Клинична психология
Автор: klinichnapsihologia Категория: Други   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво представлява хомеопатия?

 Хомеопатия също така Homeopathy ( от гръцки: homoeos= подобен + pathos= страдание) е лечебна научна методика основаваща се на природосъобразния способ за лекуване „similia similibus curentur” , това в превод е „сходното се оправя чрез сходно”. В базата си тя е основана на правилата на холистичното излекуване, индивидуализираната терапия и най-малките дози, а и на наличието на лична ‘жизнена сила’, при дебалансирането на която се появяват здравните проблеми. Тези неприятности  се проявяват под формата на разнообразни признаци и проблеми. Стремежа на лечителя хомеопат е да възобнови равенството на ‘жизнената сила’ ,за да стане скоростно и безпроблемно лечение. Въз основа на тази причина алтернативната медицина много-често е определяна като „нежната медицина”.

 

 Защо тя се казва холистична терапия?

 Холистичен също так цялостен. Хомеопатията определя човека като единно цяло, не като множество от  органи и системи. Хомеопатичния начин за лекуване, основаващ се на психо-телесния анализ на индивидуалността на болния е отправен както към подтикване на вродените лекуващи процеси в тялото, така и към лекуване и предотвратяване на заболявания. Алтернативната медицина не възприема лекувания повърхностно като отминава симптомите, а оправя отвътре по елегантен начин, без нежелани лекарствени ефекти. Ако е необходимо да възродим едно повяхнало разстение най-добре ще е да полеем коренчетата, вместо да навлажним всяко листенце поотделно.


 Каквo е клиничната психология?

 Клинична психология е академично изучаване на интелектуалната, биологично, сантиментално и публично поведение на всички степени на развитие. Тя вмества разбиране, приложение, предусещане и ограничаване необичайно поведение.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: klinichnapsihologia
Категория: Други
Прочетен: 5198
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031